Vrijedna ulaganja u novogradišku Opću bolnicu

Radio Prkos 15.10.2020 NOVA GRADIŠKA
img

Danas je u novogradiškoj Općoj bolnici održana tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni i revidirani završni radovi vezani uz projekte energetske obnove zgrada u krugu Opće bolnice Nova Gradiška. Riječ je o zgradi transfuzije, kuhinje i upravne zgrade Opće bolnice Nova Gradiška, ali kako je istaknuto, u tijeku su i radovi na obnovi stare bolnice te energetskoj obnovi nove bolnice.

Tiskovnu konferenciju održali su ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje dr. Tajana Milanović Robina.

Na konferenciji je istaknuto kako je riječ o jednom dijelu radova energetske obnove na OB Nova Gradiška. „Ukupna vrijednost radova energetske obnove novogradiške bolnice je oko četrdeset milijuna kuna i gotovo dvije trećine radova je izvedeno“ – istaknuo je tako ravnatelj OB Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej. Zahvalio je županu Danijelu Marušiću i Brodsko-posavskoj županiji što su kandidirali bolnicu za ove vrijedne projekte koji će osigurati i značajne financijske uštede. „ S obzirom na paviljonski tip bolnice, troškovi energije su prilično visoki pa nam ova energetska obnova doista puno znači.„ – kazao je dr. Kolodziej.

Napomenuo je kako su u bolnici, osim energetske obnove, u tijeku i drugi projekti, poput obnove Jedinice intenzivnog liječenja koji je vrijedan 2,5 milijuna kuna i koji bi za 2 tjedna trebao biti gotov. Završena je i obnova Odjela pedijatrije kako bi se djeci osigurali adekvatni uvjeti za liječenje i boravak u OB Nova Gradiška. Obnovljen je i Odjel za dijalizu koji je proslavio i godišnjicu uspješnog rada. „Nabavili smo i 128 slojni CT aparat vrijedan pet milijuna kuna koji je možda trenutno među najboljim aparatima u Slavoniji, a vjerojatno i šire. Sva ova ulaganja ne bi mogla biti izvršena bez velike pomoći župana Marušića i Brodsko posavske županije, stoga još jednom zahvaljujem svima.„ – zaključio je ravnatelj OB Nova Gradiška, dr. Josip Kolodziej. Uz novu Jedinicu intenzivnog liječenja, u međuvremenu je uspostavljen i i respiracijski centar.

Dr. Tajana Milanović Robina, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu i voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje kazala je kako se tijekom sljedećeg mjeseca očekuje povratak u obnovljeni prostor Jedinice intenzivnog liječenja što je iznimno važno, naročito u uvjetima trenutne epidemije: „ S obzirom na epidemiološku situaciju, od velike nam je važnosti povratak u Jedinicu intenzivnog liječenja, zbog većega kapaciteta, ali isto tako ćemo osloboditi prostor koji će se prenamijeniti u slučaju potrebe za dodatnim respiratorima. Na samom odjelu biti će smještena četiri kreveta u glavnoj sobi i jedna izolacija, a tu je i soba za buđenje pri samom operacijskom traktu, što nam je vrlo važno.“ – pojasnila je dr. Tajana Milanović Robina.

Župan Danijel Marušić vrlo je zadovoljan realiziranim projektima. Istaknuo je kako je vrijednost radova energetske obnove upravne zgrade oko 404 tisuće kuna, zgrade transfuzije 490 tisuća kuna i kuhinje 700 tisuća kuna. „Radi se o uštedi energije, ali i očuvanju okoliša, jer moramo znati da upravna zgrada prelazi iz energetskog razreda D u B, odnosno iz G u C prelaze preostale dvije zgrade. Veliki su projekti u tijeku i pored svih koje je ravnatelj nabrojio, uz nabavu nove opreme u OB Nova Gradiška uloženo je približno 80 milijuna kuna.„ – istaknuo je tako župan Danijel Marušić.

Kazao je i kako postoje još neki projekti koje bi željeli napraviti stoga će ih nastojati kandidirati prema budućim EU Fondovima. Također je zahvalio ravnatelju OB Nova Gradiška dr. Josipu Kolodzieju, pomoćnici ravnatelja za kvalitetu dr. Tajani Milanović Robina i svim njihovim suradnicima koji sudjeluju u ovim uspješnim projektima.TC

Slične vijesti

Najnovije