In Memoriam Toše Proeski

Radio Prkos 15.10.2020 NOVA GRADIŠKA
img

Jučer je u Novoj Gradiški održan memorijal In Memoriam Toše Proeski. Još jednu godinu za redom Novogradiščani i gosti iz Makedonije te poklonici Toše Proeskog prisjetili su se njegova lika i djela te odali počast ovom prerano preminulom glazbeniku, velikom humanistu i nadasve čovjeku.

Ove godine memorijal se održao u nešto skromnijem broju zbog trenutačne pandemije koronavirusa. Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić tom je prilikom kazao kako su i ove godine Grad i Turistička zajednica dali svoj doprinos kako bi se nastavila suradnja s gostima iz Makedonije te na dostojanstven način obilježila ova obljetnica: „Ove godine obilježavanje obljetnice tragične pogiblje Toše Proeskoga odvija se skromnije, ali najvažnije je da smo se i mi kao grad uključili i pomogli koliko možemo. Tu je i Turistička zajednica, kao i svake godine. Važno je obilježiti i da te veze s kojima smo povezani s Makedonijom i Kruševom ostanu žive”-rekao je.

Predstavnici Grada Nova Gradiška, makedonski maratonci, direktorica Turističke zajednice GNG Dinka Matijević, Mihaela Đeraj voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosit GNG, Stela Prislan Fujs predsjednica Fan kluba iz Zagreba i Terezija Grgić ispred spomen obilježja kod Elektrotehničke i ekonomske škole položili su vijence i zapalili svijeće.

Točno u 14:30 makedonski ultramaratonci krenuli su prema Makedoniji. Naum Kaprićevski, jedan od maratonaca kazao je kako ovaj maraton svake godine trče njemu u čast i na taj način izražavaju poštovanje prema svemu što je Toše Proeski učinio za njih i Makedoniju: „Ove godine zbog cijele situacije došli smo nas dvojica maratonaca i krećemo ispred spomen obilježja Toši u Novoj Gradiški, a ostali nas čekaju na makedonskoj granici i trčat će s nama do Skopja, a potom do Tošina vječnoga počivališta u Kruševu.” - rekao je Kaprićevski. Uz njega iz Nove Gradiške trči i Nikola Gelov. Očekuje ih put dug 900 km. ZPP

 

Slične vijesti

Najnovije