"Grgiću u ovoj fazi nije mjesto u Saboru"

Radio Prkos 23.09.2020 KOLUMNA
img

Obnašatelj dužnosti predsjednika SDP-a, Zlatko Komadina, izjavio je da Vinko Grgić, jedan od osumnjičenih u aferi koja potresa Hrvatsku, sam mora povući potez u odnosu na stranku. Izjavio je da, ukoliko se podigne optužnica, tada ide suspenzija i stranačke stegovne mjere.

U vezi s Grgićevom budućnosti u Saboru. Komadina je naglasio citiramo: "....da postoji mirovanje mandata ili ostavka, ali u ovoj fazi jednostavno mu nije mjesto u Saboru". E sad, ovaj politički čušpajz je još neke zanimljive likove stavio pod povećalo. Nekako mi se čini da se politika i gospodarski kriminal uvijek "drže ruku pod ruku".

Pišući o Grgiću svoju kolumnu u Jutarnjem listu, Miljenko Jergović je danas lijepo rekao da smo osiromašena slavonska ravnica,ali ja bih samo dodala da smo siromašna Hrvatska jer političari igraju svoj prljavi ples dok građani kopaju po kontejnerima za smeće. Neki političari u Hrvatskoj su pravi zlotvori i brojne su verzije njihovih inspirativnih uradaka kojima pridobivaju svoje sljedbenike. Zanimljivo je i kako neke javne osobe troše naš novac, uz ostalo kako bi išli na koncert Đorđa Balaševića o trošku poreznih obveznika, a ima i dugih primjera koji svakodnevno govore kako su nam se političari osilili. Nemaju poštovanja prema onima koji su glasovali za njih.

Bit će da smo mi u Hrvatskoj pretjerano nježni prema svojim političkim ljubavima pa nam možda zato tako političari i vraćaju. Međutim, iskustvo govori da političari kada postupci za koje ih se tereti dođu do suda nikada nisu odgovarali za svoj "navodni," lopovluk! Dakle, u paketu s dušom uvijek ide i guzica, a kad smo već spomenuli Balaševića, sjetimo se i Bore Čorbe i pjesme - za ideale ginu budale!

Neki se ovih dana samo smješkaju, neki zagonetno šute, a ja toplo preporučujem svojim Novogradiščanima puno vedrog duha. I podsjećam kako je Aristotel davno rekao da je demokracija kada vladaju časni, a ne imućni ljudi! Kada sam već kod škrabice mudrosti, jedna beznačajna mala plavuša poručuje Plenkiju i Zoki da je vrijeme da se u novi izborni zakon uvrsti nemogućnost kandidiranja političara za dužnosnike dok traju sudski sporovi i sve dok ne dokažu svoju nevinost! Dajem im na razmišljanje! Bilo bi ipak manje prijepora i napetosti u lijepoj našoj, a i njima bi manje zvonilo u ušima!


Zlata Pazman Petrić

Slične vijesti

Najnovije