Promovirana druga generacija prvostupnika sestrinstva

Radio Prkos 29.06.2020 NOVA GRADIŠKA
img

Danas je promovirana druga generacija prvostupnica i prvostupnika sestrinstva koji su svoje školovanje uspješno završili na izvanrednom studiju sestrinstva u Novoj Gradiški, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u sastavu osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i tako zatvorili još jedno poglavlje u svojem životu, ali i otvorili put za nove ciljeve.

Ovoga puta, promocija se, zbog izvanrednih okolnosti i pandemije koronavirusa, odvijala na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški.

Prvostupnike su promovirali prof. dr.sc. Branko Dmitrović, prodekan za nastavu i  studente, prof. dr.sc. Davorin Đanić, voditelj diplomskog sveučilišnog studija te izv. prof.dr.sc. Blaženka Miškić uz potporu roditelja, obitelji i prijatelja koji su došli podržati ovaj značajan uspjeh vrijednih studenata.

Studenti su zahvalili svim profesorima koji su strpljivo dijelili znanje i strast prema ovom vrijednom zanimanju, kao i svim djelatnicima i upravi fakulteta te Maji Baković koja je uvijek bila tu za studente: „ Kroz ove tri godine smo rasli, mijenjali se i prilagođavali. Sestrinstvo je od nas zahtijevalo punu posvećenost, visoko obrazovanje, vještine i kompetencije. Uspjeli smo dati sve od sebe. Dati ono što je bilo traženo, a današnja je diploma potvrda našega uspjeha.“

Prof. dr. sc. Davorin Đanić iskazao je svoj ponos i zadovoljstvo studentima koji su danas promovirani, ali i nadu da će njihovo obrazovanje biti na korist cijeloj zajednici: „Ovo je jedan prekrasan dan za studente, roditelje, ali i nas jer se danas vide prekrasni rezultati našeg i njihova mukotrpnog rada.  Želim im sve najbolje i da nastave daljnje usavršavanje jer oni su ti koji se nalaze na prvoj crti. Zahvaljujući njima, kvaliteta zdravstvene njege i liječenja biti će na puno višoj razini nego što je do sada bila. „ – rekao je prof.dr.sc. Davorin Đanić.

Današnjoj promociji nazočio je i gradonačelnik Grada Nove Gradiške koji je ponosno pratio ovaj zaista poseban dan, a studentima je poželio uspjeh i sreću u daljnjim pothvatima: „ Jako mi je drago. Svi su sretni, nasmiješeni i radosni. Čestitam im od srca i želim da unaprijede svoje znanje i dalje, a radnih mjesta će biti za tako kvalitetne ljude.“ – istaknuo je gradonačelnik Grgić.

I Radio Prkos se pridružuje čestitkama vrijednim studentima i njihovim roditeljima, bližnjima na tako značajnom ostvarenju. Želimo im puno sreće i uspjeha i dalje i hvala im što su odabrali jedno tako važno zvanje koje, osim znanja i stručnosti, zahtjeva i zaista veliko srce.TC

Slične vijesti

Najnovije