Želim napredovati aktivno

Radio Prkos 29.06.2020 NOVA GRADIŠKA
img

Svjedoci smo porasta važnosti žena u poslovnom svijetu, koji se pojavio zbog njihovog načina razmišljanja, dosljednosti, mogućnosti obavljanja više zadataka istovremeno, komunikacijskih sposobnosti, stila rada što je na Novogradiškom području dovelo do toga da žene rade za one najranjivije skupine, u korist cijele zajednice. U LAGU Zapadna Slavonija,svi koje sam upoznala rade inspirativnom snagom, ali odlikuje ih prije svega velika suosjećajnost za ljude starije životne dobi.

Na zavšnoj konferenciji projektaŽElim Napredovati Aktivno u Okučanima su se još jednom prisjetile dobro odrađenog posla financiranog iz EU fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali vrijednog 8.416.690.00. Rad se u proteklom periodu sastojao od pomoći starim i nemoćnim osobama na području općina Okučani, Stara Gradiška, Gornji Bogićevci, Cernik, a zaposlenih 50-tak žena skrbilo je o 300 korisnika donoseći im svakodnevno lijekove i namirnice, čisteći kuće,itd.

Za uposlene žene je osigurana i edukacija pa su stekle i određena zvanja zahvaljujući sredstvima EU. Na ovom skupu u Okučanima kao novinara zadivile su me moralne vrijednosti uposlenih žena, ali i timski rad i velika ustrajnost njihovih mentorica iz LAGA koje su dokazale da imaju viziju u radu pa ne treba niti čuditi da im je Dragan Jelić, državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, najavio i potpisivanje ugovora za nastavak ovog projekta, ali je pri tome naglasio kvalitetno i sadržajno napisanu projektu dokumentaciju na koju u Ministarstvu nisu imali niti jedne primjedbe. ŽElim Napredovati Aktivno ide dalje na Novogradiškom području...zp

Slične vijesti

Najnovije