Udavače u Domu kulture

Radio Prkos 21.02.2020 KULTURA
img

Jučer je novogradiška publika imala prilike uživati u predstavi Udavače. Zbog velikog interesa, organizirane su dvije izvedbe ove predstave, a smijeha nije nedostajalo.

Inače, riječ je o najnovijoj komediji Hit teatra u čijem su fokusu vjenčanja. Tekst za ovu pitku i zabavnu komediju napisao je Matko Elezović dok je za režiju zaslužan Mario Kovač. Svojim izvrsnim nastupima publiku su zabavljali Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Erna Rudnički koji su utjelovili čak 15 različitih likova.

Osim živopisne glume, humor su unosili zabavni karakteri glavnih junaka koji se odlučuju na sklapanje braka kao i njihove pomalo stereotipne osobine, ali i razlozi zbog kojih ulaze u bračnu zajednicu.

O vječnoj temi muško-ženski odnosa, braka i onoga što mu prethodi, predstava Udavače progovara kroz dinamične i komične dijaloge karikirajući već svima dobro znane stereotipe. U predstavi se reda pet različitih situacija i prilika za brak. Radnja započinje romskim vjenčanjem i mladenkom koja prije samoga vjenčanja odluči pobjeći, a zatim upoznajemo i potencijalnu buduću vezu između vatrogaskinje koja se slučajno zatekla na gay pride-u gdje upoznaje vrckavu Slovenku koja se u nju odmah zaljubljuje i predlaže joj brak, no njezin konzervativan odgoj u maloj sredini ipak postaje glavna prepreka i izvor njezine nesigurnosti što ovoj situaciji daje dodatni humor.

Također upoznajemo i baku u najboljim godinama koja se odluči udati u Las Vegasu, osebujnu Dalmatinku koja očekuje idealnog muškarca, ali dobiva nešto sasvim suprotno. No ipak zaključuje da će joj biti koristan za branje maslina, pa ga odluči zadržati i na kraju čujemo ponešto o braku i iz muške perspektive i to onom klasičnom, nesretnom braku u kojem najveću ulogu imaju financije.

Smijeh i gromoglasan pljesak, svakako su potvrda da je i novgradiška publika uživala u ovoj zabavnoj komediji. tc

Slične vijesti

Najnovije