Ljubav i horor: u Gradskoj knjižnici predstavljene knjige Jasne Šemiga Pintarić i Erica Johanssona

Radio Prkos 25.01.2020 KULTURA
img

Jučer se u Gradskoj knjižnici u Novoj Gradiški odvijalo zanimljivo predstavljanje knjiga – ljubavnog romana i horora. Ovu neobičnu fuziju žanrova moderirale su ravnateljica Gradske knjižnice Biljana Dakić i novinarka Martina Piccolo.
Riječ je o romanu autorice Jasne Šemiga Pintarić „Ljubav dolazi kasnije“ te hororu Erica Johanssona „Izlet smrti“.
Ovo se predstavljanje odvijalo u sklopu natjecanja Kvaka.Bookmark.2020.
Jasna Šemiga Pintarić sebe ističe kao ljubiteljicu ljubavi. Upravo je ljubav postala i fokus ovoga njezinoga romana sa snažnim, ali ipak diskretnim erotskim afinitetom. Ovo je njezin prvi objavljeni roman, a osim proze aktivno piše i poeziju. Ova vedra autorica ističe da na svijet gleda pozitivno, vesele ju sitnice, a iznad svega cijeni iskrenost i poštenjem. Pisanjem se bavi od osnovne škole, a ovaj posljednji roman napisala je u samo mjesec dana.

Eric Johansson zapravo je pseudonim mladoga osječkoga pisca Leontina Čape Milenića koji kroz satiru i fantaziju progovara o brojnim problemima današnjega društva prožimajući humorom stereotipe i aktualna društvena zbivanja. Leontin ili Eric, pisanjem se počeo baviti još od svoje šeste godine te je nagrađivan za svoja rana literarna ostvarenja, ali i njegovi romani su vrlo uspješni i dobro prihvaćeni od kritike i publike. Kako je i sam istaknuo, inspiracija za sva njegova djela dolazi iz stvarnoga života. Njegov prvi roman „Kordina šaka” jedan je od prvih crnohumornih trash romana s elementima fantastike objavljenih u Hrvatskoj. Ove godine trebao bi izaći i njegov novi humoristični fantasy roman „Kraljevstvo nade”.
Leontin je inače i urednik romana Jasne Šemiga Pintarić Ljubav dolazi kasnije. tc

Slične vijesti

Najnovije