Novogradiški glumci oduševili publiku

Radio Prkos 11.12.2019 KULTURA
img

Jučer je treći dan za redom u Domu kulture odigrana predstava novogradiške Kazališne udruge glumaca amatera „Kugla”. Sve tri večeri glumci su predstavom Samo za dvoje nasmijavali punu dvoranu Doma kulture za čiju se izvedbu tražila i karta više. Dokaz je to iznimnog truda i kvalitete novogradiške Kugle, ali i podrške publike njihovom radu.

U predstavi Samo za dvoje glume Zvonimir Ivanišević, Milan Vidošić, Ivana Buturac, Blaženka Lekić, Dražen Levis, Tanja Bešlić i Sanja Kovarbašić Ferković koji su svojim izvedbama i humorističnim dijalozima nasmijavali publiku.
Predstava je nastala prema zamisli i okosnici Milana Vidošića koju su dalje razradili i uprizorili svi članovi Kugle, a redateljsku palicu preuzeo sam Milan Vidošić. U središtu predstave su zaposlenici komunalnnog poduzeća Napredak. Iako je predstava smještena u neka prošla vremena, vrlo lako ju možemo povezati i sa današnjim stanjem duha. U poduzeću se radi po principu – laganini. Zvonimir Ivanišević izvrsno je utjelovio službenika poduzeća koji svoj dan započinje ispijanjem rakije, a dogodi se i poneka pauza za drijemanje. Svojim je šalama i skečevima odlično uprizorio dan jednog službenika. Radnja predstave započinje kada šef komunalnog poduzeća, kojega odlično glumi Milan Vidošić, odluči darovati putovanje na Havaje svom zaposleniku. Međutim, putovanje je namijenjeno za dvoje. To stvara cijeli niz zapleta i situacija jer da bi pronašao suputnicu, službenik Napretka odlučuje napisati oglas na koji će mu se javiti brojni zanimljivi likovi. Upravo to pokreće lavinu humorističnih i nepredvidivih situacija koje se odigravaju pred očima publike.
Odličnu glumu upotpunila je glazba koju je izabrao Milan Vidošić, a uredila i tehnički realizirala Suzana Srećković.

„Kugla“ je dosada „iznjedrila“ predstave „Nepozvani gost“, „The spika“, „Svjetska žena“, „Ljubavnik“, „Ožalošćena rodbina“ i „Tko pjeva zlo ne misli“, a ovom su posljednjom „Samo za dvoje” pokazali da i Nova Gradiška ima snažan potencijal za kazališno stvaralaštvo. tc

Slične vijesti

Najnovije