Hrvatsko pjevačko društvo Graničar: koncert Gradu na dar

Radio Prkos 09.12.2019 KULTURA
img

Hrvatsko pjevačko društvo Graničar održalo je tradicionalni svečani koncert ”Graničari svome Gradu i Župi na dar” pod ravnanjem prof. Ivane Bušić.

Riječima dobrodošlice obratio se predsjednik HPD Gradničar Ivan Koren koji je zahvalio svima na podršci radu Hrvatskog pjevačkog društva Graničar rekavši:„ Hvala svima koji nas vjerno prate na svim našim nastupima i koji su doprinijeli da možemo trajati i vas i nas uveseljavati našom pjesmom.”

U ime Grada, svima se obratila dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća grada Nova Gradiška koja je istaknula važnu ulogu HPD Graničar u kulturnoj sferi Nove Gradiške koji uvijek svojim nastupima uveličavaju različita događanja u našem gradu.

Na repertoaru HPD Graničar našle su su duhovne, domoljubne i narodne skladbe, uz poneku popularnu. Koncert su otvorili skladbom Slavonijo moja u kojoj je prelijepu Slavoniju riječima opjevao Ivica Muraja, član HPD Graničar, a glazbu skladala Renata Grgić, voditeljica staropetrovoselskog Vokalnog ansamlba Lira koji djeluje u sklopu KUD-a Tamburica.

Graničari su i ovoga puta ugostili brojne glazbenike. Među njima se našla i Petra Šimunović, učenica šestoga razreda OŠ Ante Starčević Rešetari i četvrtog razreda Glazbenog odjela OŠ Mato Lovrak koja je na falauti izvela skladbu Suncokret Josipa Jakovića.
Gostovale su i učenice Hana i Matea Mital koje su klavirskim duom izvele skladbu Uspavanka.
Filip Paušić, učenik OŠ Ante Starčevića iz Rešetara izveo je skladbu Flamenco svirajući ukulele čiji je nastup popratio snažan pljesak publike.
U goste Graničaru došli su i učenici OŠ Ante Starčevića Rešetari, članovi dječjeg zbora koje je na ksilofonu pratio učenik Dominik Jelić..
Na kraju je ovaj rođendanski koncert Gradu i Župi završio nastupom HPD Graničar i Dječjeg zbora OŠ Ante Starčevića iz Rešetara skladbom Arsena Dedića Kad bi svi.
Tako je iza HPD Graničar još je jedan uspješan koncert kojim su pokazali svoju ustrajnu i snažnu ljubav prema glazbi, ali i Gradu te svojim sugrađanima. tc

Slične vijesti

Najnovije