Svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Radio Prkos 06.12.2019 NOVA GRADIŠKA
img

Jučer je u Gradskoj vijećnici održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća koju je organiziralo Društvo „Naša djeca” Nova Gradiška pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška.

Mladi su vijećnici u kratkoj prezentaciji podsjetili sve prisutne na to što su sve radili u ovoj godini, a zatim ih podsjetili i na prava koja imaju sva djeca na svijetu.
Svi prisutni imali su prilike i odigrati online kviz o poznavanju svojega grada. Pokazalo se da vijećnici izvrsno poznaju svoj grad jer su gotovo na sva pitanja točno odgovorili.

Nakon toga, imali su priliku izložiti svoje ideje i prijedloge o tome što u gradu treba promijeniti. Izrazili su svoje zadovoljstvo adventskim programom i prigodno uređenim gradom za Božić. Većina ih smatra da bi se više pozornosti trebalo posvetiti sigurnosti u prometu te pronaći adekvatna rješenja na pojedinim dijelovima gdje nema pješačkih prijelaza, a ceste su opasne. Od grada traže i biciklističke staze te više radionica i sadržaja za djecu i mlade.

Zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić pozorno su slušali prijedloge mladih Novogradiščana te pohvalili njihovo zanimanje za raznolika područja i pitanja koja su izložili. Naglasili su da se na sigurnosti u prometu već radi te da će uvažiti i njihove preostale prijedloge i pokušati naći kvalitetna rješenja. Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić otkrio je i da će Nova Gradiška uskoro dobiti kulturni centar za djecu i mlade koji će biti mjesto brojnih radionica i aktivnosti.
Predsjednica Društva „Naša djeca” Verica Lukačević izrazila je svoju zahvalnost i ponos na mlade koji poznaju svoja prava i obveze te njihovo kritičko promišljanje o svemu što se u gradu događa.

Na kraju izlaganja gradskim čelnicima obratila se i dječja gradonačelnica Ema Katičić koja je rekla:
„Htjela bih zahvaliti svim odraslim vijećnicima, a posebno gradonačelniku Vinku Grgiću i njegovim zamjenicima što su omogućili da se glas djece i mladih čuje.”
Zahvalila je na trudu koji ulažu da život u gradu učine kvalitetnijim te završila riječima: „Želim vam i dalje uspješan rad, a svim građanima čestitam Dan grada i nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.” tc

Slične vijesti

Najnovije