Mali, ali veliki čitač Frano Lovrić

Radio Prkos 06.10.2019 NOVA GRADIŠKA
img

Pozdrav svima. Zovem se Frano Lovrić i skoro mi je deset godina. Idem u četvrti razred i klinac sam koji voli čitati. Knjige su moja velika ljubav. Smatram da je čitanje od velike važnosti i svatko može uživati u čitanju
-tako od prilike izgleda reklama koja se vrti na facebooku Poklon galerije u kojoj Frano redovito kupuje knjige.

Frano Lovrić izgleda kao obični dječak, kao i svi ostali njegovi vršnjaci. Ali...Frano je prije polaska u školu već čitao, gledao filmove, pomalo glumio. Prigodom razgovora za naš radio Frano me oduševio jer je i redoviti čitatelj NG knjižnice ,a podsjetio me na onaj tip ljudi koji znaju sve. On je i svjetski putnik, putuje kroz vrijeme i različitim zemljama, a to mu omogućuju enciklopedije s kojima se redovito druži. I sam piše pjesme i pričice u kojima na zanimljiv, vedar i duhovit način opisuje neke avanture svojih prijatelja. Frano nije opsjednut tehnologijom i lijepo je čuti i vidjeti njegovu sreću dok nam prepričava sadržaj knjiga koje je pročitao. Ujević voli prirodu, Matoš umjetnost, a mali veliki čitač Lovrić voli čitati i pisati. Utopistički se nadam da će Frano nagovoriti i svoje prijatelje da slijede njegov primjer i da manje vremena budu na You Tobu a da više čitaju.

Jer čitanje ne obogaćuje samo um i vokabular nego i dušu. Skromnim riječnikom jednog novinara: čitanje opasno šteti neznanju, stoga malom velikom čitaču Lovriću želimo još puno dobrih knjiga iz kojih će upijati znanje i svojim razmišljanjima i stavovima obogaćivati  sve one s kojima se susreće. A tko zna (jer krhko je znanje) možda sam imala čast upoznati budućeg velikog pisca koji će tek ostaviti trag u književnosti.

Slične vijesti

Najnovije