Paraglajderi su jučer letjeli iznad Slavonskog Broda, danas nastavljaju put Nove Gradiške

Radio Prkos 14.09.2019 ZANIMLJIVOSTI
img

Brodski bikeri dočekali su  paraglajdere i u koloni ih od naplatnih kućica (istok) dopratili do aerodroma Jelas. Riječ je o akciji pod nazivom „Bukom motora protiv tišine ALS-a” od Iloka prema Zagrebu koju je organizrala udruga Neuron u suradnji s MK Bube koja okuplja  oboljele od ALS-a i drugih rijetkih bolesti, riječ je o osobama koje su "zaključanie"u svojim tijelima bez mogućnosti komunikacije, a intelekt im je u potpunosti sačuvan. Na žalost preko HZZO-a ne mogu dobiti svoje pomagalo, komunikator. Iz tog razloga akcija koja je započela u Iloku, nastavila se letom iznad Vinkovaca i Đakova i katedrale sv. Petra.

Danas, iako s malim zakašnjenjem motorni paraglajderi su letjeli iznad Slavonskog Broda.- Let je bio dobar, malo smo kasnili zbog vjetra ali kada smo se podigli, nakon počenog vjetra gore sve je bilo dobro. Krenulo nas je sedam ali hoće li svi doći ne znam.- priča nam SlovenacIvan Zorko koji je dao podršku akciji i kojemu je paraglajding velika ljubav još od 2000. godine.- S vake godine preltimo oko 100 sati, letio sam po Sloveniji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini. Ne natječem se ali volim letjeti. Uglavnom sve sam složio sam. Skup je to sport, desetak tisuća eura košta moj stroj. No, ljubav je to. Kada jednom kreneš nema odustajanja, letenje je prekrasno.- saznali smo. 

Ovisno o vjetru sutra ekipa nastavlja svoj put u jutarnjim satima prema Novoj Gradiški, ispod Planine Psunj 300+mnv. U Novoj Gradiški je predviđeno slijetanje u poslovnoj zoni do autoceste. Nastavak leta predviđen je u poslijepodnevnim satima preko Novske, Lipovljana, Kutine, sve do Volodera gdje je iduće slijetanje na Voloderskom aerodromu. U nedjelju u jutarnjim satima krenut će  prema Zagrebu i slijetanje je predviđeno u Rugvici. 

Izvor/foto: Ebrod

Slične vijesti

Najnovije