Posjet stranih novinara tijekom studijskog putovanja u organizaciji TZ Brodsko – posavske županije, a slijedom najave HTZ-a

Radio Prkos 11.06.2019 ŠIRE NG PODRUČJE
img

Dana 8.6.2018.,/subota/ slijedom najave Glavnog ureda HTZ-a, Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je ugostila španjolske novinarke i blogerice; Lidia Gonzalez Ndivo i Maria Magdalena Munar Krohn koje su suradnice časopisa Condé Nast Traveler koji surađuje i sa nekoliko dodatnih medija: https://www.hoyaragon.es/, https://etheriamagazine.com/, https://www.eldiario.es/.
Po dolasku u našu županiju prvo su posjetili Eko etno selo Staru Kapelu gdje je gostima priređeno osvježenje i degustacija domaćih proizvoda u ku
i obitelji Staklarević.
Nakon ručka, pohvalili su slavonsku gastronomiju te vrlo zadovoljno usporedili uslugu s uslugom u njihovoj zemlji nakon čega su izrazili zadovoljstvo ljubaznošću domaćina .
Oduševila ih je blizina važnih prometnica ali i čista i netaknuta priroda kao i eno gastro ponuda našega kraja.
Nastavili su put prema Slavonskom Brodu gdje su imali priliku uživati u manifestaciji „Ajd u kolo šokačko„ koja je dio programa manifestacije 55. Brodskog kola koji se upravo u to vrijeme odvijao na glavnom gradskom trgu. Gošće su bile smještene u hotelu Savus te su imale priliku vidjeti i uživati u okusima Graničarskog posavlja budući da je hotel jedan od nositelja ovog standarda. Također ih je oduševio pogled i prizor na kuću obitelji Brlić kao i činjenica da je spisateljica živjela i svoja najpoznatija djela napisala u Slavonskom Brodu.
Nakon stručnog vodstva i obilaska Tvrđave Brod i Franjevačkog samostana ostatak večeri su proveli na glavnom gradskom trgu uz obilazak ostalih znamenitosti.
Obećali su skori povratak i zahvalili se na prekrasno provedenom vremenu.
09.06. su nastavili svoj put u Osječko-baranjsku županiju te obilazak ostatka Slavonije.

Slične vijesti

Najnovije