Ne uče za školu, nego za život...

Radio Prkos 07.06.2019 NOVA GRADIŠKA
img

Svako mjesto ima svoju osobnost i prepoznatljvost po kojoj se razlikuje od dugih mjesta,a raznolikost stvaraju ljudi koji snagom duha pokreću promjene,a vizijom mjenjaju život na bolje napisao je u monografiji OŠ Matija Gubec, Cernik, dugogodišnji bivši ravnatelj Mato Ordanić.

A ono što Cernik čini posebnim je bogat kulturni i javni život, briga o okolišu i radnim projektima, interkulturalno povezivanje učenika Cernika sa onima diljem Europe istakla je danas Reza Benković uz 160 obljetnicu i Dan škole "Matija Gubec" Cernik. Kroz eksperimentalni, ali i redovni program ova škola je postala prepoznatljiva, a i nositelj je promjena u 21. stoljeću.

Snagom zajedništva, međusobnom podrškom, profesionalnom odgovornošću idu prema cilju u započetoj reformi školstva, kako učitelji tako i učenici koji postižu sve bolje rezultate, istaknuto je danas na svečanoj sjednici. Veliku podršku u svemu im pruža Vitomir Žakić, načelnik općine Cernik,ali i BPŽ.

U posljednjih nekoliko godina obnovljene su područne škole, a nastojeći poboljšati uvjete rada i funkcionalnost provedbom EU projekata unaprijeđeni  su uvjeti rada i u matičnoj školi. U tijeku je i opremanje škole sredstvima dobivenim za provedbu eksperimentalnog programa. Od iduće godine ulaze i u projekt e-škole. Niz je aktivnosti koje u ovoj školi omogućuju i pospješuju promicanje pozitivnog ponašanja i stvaranja ugodnog i sigurnog ozračja za sve sudionike odgojno-obrazovnog procesa.

Isti se ne bi ostvarili bez učitelja i svih ostalih zaposlenika ove škole koji svojh posao rade sa srcem i daju sve od sebe da bi se učenici osjećali što ugodnije i sigurnije i da bi ova škola učenicima pomogla u izgradnji  temelja za daljnje životne standarde. Uostalom danas smo mogli čuti i kako pjevaju i glume učitelji (posebno je oduševio  Goran Vincetić, a nisu zaostajale svojom pjesmom i  koreografijom niti mlade učiteljice).

I na kraju valja reći da u ovoj školi ne uče za školu, nego za život, pa je akademija uz ovu prigodu osmišljena upravo da pošalje baš tu poruku...

 

Slične vijesti

Najnovije