Osjećaji, razum, umjetničko djelo...

Radio Prkos 21.05.2019 NOVA GRADIŠKA
img

Za napraviti jednu sliku oko i ruka su samo posrednici, a sve spoznaje određuje mozak. Stoga rijetko tko ne zastane ispred slike ili crteža i ne zagleda se s pitanjem što je umjetnik htio reći? Dr. Radomir Dumičić slika ugodno i dopadljivo, a ljepota njegovih slika baš kao i pjesama koje napiše imaju vrijednost umjetničkog djela. Ovaj naš simpatični i svima dragi sugrađanin na svojim slikama pokazuje nam promijenjive misteriozne osjećaje koji imaju svoju smisaonu dubinu. Dr.Radomir Dumičić odavno ne osjeća nelagodu pred praznim platnom i s lakoćom od ničega stvara nešto nekom logikom koja u tmini sumornog svakidašnjeg života pali svima nama neku novu svjetlost. I ne stidi se razotkriti svoje emocije svoju toplu ljudsku dušu.

Za dr. Radomira Dumičića slikarstvo i poezija su čista radost i baš zbog toga se ne obazire na prošlo i sadašnje,ne robuje dosljednosti. Ovaj čovjek je razvio je neku svoju osebujnu tehniku crtanja i pisanja, možda baš zbog toga što je "doktorirao" na umjetničkoj usamljenosti zbog koje je izgradio svoj vlastiti umjetnički put.

Sinoćnja izložba slika dr.Dumičića pokazala je da svi mi koji smo navikli ljude svrstavati u okvir jedne profesije griješimo, jer ovaj čovjek je nevidljivim nitima povezao slikarstvo i prozu i uspješno izmiče stereotipnim definicijama. Ukratko rečeno dr.Radomir Dumičić je nadaren i zacijelo će još dugo biti u službi  duha i umjetnosti.

Slične vijesti

Najnovije