Melani Mihić iz Davora druga najbolja nogometašica Hrvatske 2018.

Radio Prkos 12.04.2019 ZANIMLJIVOSTI
img

Završiti intervju s Melani Mihić bio je zahtjevan posao, ali toj se djevojci nije moglo ništa zamjeriti. Svaki je trenutak njezinoga dana rasprodan. Studiji, trening, pa klupske marketinške obveze, a potom trenira Dinamovu futsal djecu, juniore, kadete… No, uspijevam napisati priču o uspjehu kojemu, vjerujem, još nije ni približno kraj. Općina Davor nadaleko je poznata po proslavljenom nogometašu Ivici Oliću. Trebala bi biti i po Melani Mihić. Rođena je 18. lipnja 1998.godine. Ima dvije mlađe sestre, Veroniku i Nataliju. Završila je športsku gimnaziju u Zagrebu te upisala Kineziološki fakultet – smjer kondicijski trener. Ujedno je trenerica u futsal Dinamu mlađim dobnim kategorijama. 2018. proglašena je drugom najboljom nogometašicom u Hrvatskoj. Razgovor s Melani bio je zanimljiv i ugodan. Moram priznati da mi je bilo pomalo žao lektorirati ovaj razgovor jer je Melani i u Zagrebu zadržala svoj davorski naglasak i slavonsku ikavicu.

-Za svako bavljenje športom potrebna je ljubav. Otkuda ljubav prema nogometu jer je uvriježeno i pogrešno mišljenje da je to muški šport?

-Ljubav prema nogometu je u meni otkad znam za sebe. Naravno, nije dovoljna samo ljubav. Potrebno je puno rada i odricanja kako bi se postigao uspjeh. Mnogi će reći da je nogomet muški sport.  To su oni koji nisu došli pogledati nas žene kako igramo. Jedino što nije isto su financije i posjećenost gledatelja.

-Kako si i gdje počela? Tko te trenirao?

-Moji nogometni počeci krenuli su u muškom klubu “NK Posavac” Davor u kojem sam igrala od svoje šeste pa do dvanaeste godine. Nakon toga prešla sam u “ŽNK Viktorija” Slavonski Brod u kojem sam igrala dvije godine, a sada sam već petu godinu u “ŽNK Agram” Zagreb.
U mojim nogometnim početcima puno su mi pomogli Mario Brlić i Drago Matoševic te treneri Ivica Mihić i pokojni Stanislav Stuburić. U “ŽNK AGRAMU”, u kojem trenutno igram,  posvećena sam nogometu sto posto uz svoje redovne klupske obveze. Dodatne nogometne treninge i kondiciju radim s doc. dr. sc. Petrom Mandić Jelaskom.

– Koju poziciju igraš?

-Moja je omiljena pozicija  lijevo krilo koju igram u klubu i u reprezentaciji.

-Trenutna pozicija kluba i klupske ambicije?

-Kao sto sam već navela, igram za “ŽNK Agram” koji je prošlu sezonu u 1.HNLŽ zauzeo treće mjesto i drugo mjesto u Kupu Hrvatske. Za ovu sezonu cilj je kluba biti u vrhu, među prve tri ekipe. Naravno da mi kao ekipa sanjamo da ćemo jednog dana uz pojačanja i rad dospjeti i na prvo mjesto.

– Kakvi su ti planovi? Imaš li ponuda iz drugih klubova? Razmišljaš li o međunarodnoj karijeri?

-Imala sam nekoliko ponuda za igranjem u drugim klubovima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske. U “ŽNK AGRAMU” sam već pet godina, imam super ekipu i trenera Ivicu Milkovića pa  ne bih htjela mijenjati sredinu, a ako ju budem mijenjala, to će biti u trenutku konkretne ponude, naravno, izvan Hrvatske.

-Najljepši trenuci u karijeri?

– Najljepši trenutak u karijeri za mene je bio  kad sam kao četrnaestogodišnjakinja dobila poziv da nastupim za Hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju. Smatram da nema ništa bolje od igranja nogometa uz podršku svoje obitelji koji su moji najvjerniji navijači. Svaki svoj uspjeh posvećujem svojoj mami koja je moja najveća motivacija.

-Što bi poručila djevojkama koje zanima nogomet?

-Curama koje se već bave nogometom ili onima koje se žele baviti njime svakako bih savjetovala da nikad ne odustaju, nego da ustraju u svome cilju, jer nekada ni sami nismo svjesni koliko možemo uspjeti i biti dobri.

Sportski uspjesi

– 2014. Osvojeno državno prvenstvo za srednje škole
– 2015. Osvojeno državno prvenstvo za srednje škole
– 2016. Osvojeno državno prvenstvo za srednje škole
– 2017. Osvojeno držano prvenstvo za srednje škole
– 2018. Osvojeno državno prvenstvo za srednje škole
Najbolji strijelac turnira za kadetkinje – Agram2013
Najbolja igračica seniorskog turnira – Agram 2015
-2018. Osvojeno 3. mjesto u 1. HNLŽ
2015. Najbolja igračica seniorskog futsal turnira – Legea2015

2016. Najbolja igračica seniorskog turnira – Pljevlja 2016

2018. Osvojeno 2. mjesto na državnom futsal prvenstvu

2018. Osvojeno 2 mjesto u finalu kupa – 1.HNlŽs

Osvojeno 2. mjesto u izboru za najbolju hrvatsku nogometašicu
Foto/tekst Marko Marinić

Izvor: sportal.ohr

Slične vijesti

Najnovije