Pokladna humoreska

Radio Prkos 07.02.2019 NOVA GRADIŠKA
img

Tužni zbore, draga prva damo, dragi gospodine Sila!
Evo sastali smo se ispred Tvoje rupe da te ove fatalne godine gospodnje ispratimo u nebeske visine, u bespuća u kojima te već čekaju partijski drugovi s vrlo važnim funkcijama kako i doliči jednom takvom lideru.
Ti i tvoja dama ste bili najsila,najface! Miš u gradu kad prdne gradonačelnik odmah slao gradsku „SOS čistoću“ s osvježivačem zraka jer se bojao vaše reakcije. Tako i treba. Tko zna zna, tko ne zna nek mu se gaće tresu! Ili to možda sve bijaše zbog osobnih interesa?
Tužni zbore, sjećaš li se kako su lijepo pjevali i svirali veliki virtuozi na harmonici? Spletkama i intrigama nikad kraja. Od straha cijela partija zborno jodla i odmah padaju ničice pred noge i ustoličavaju u gradskim tvrtkama takav kadar. A tek kako su se ucjenama služit znali!?
Uh, fališ mi gospodine Sila kad te vidim na toj mrtvoj dasci s otegnutim papcima i zatvorenim kapcima. Što te tako mladog satra? A gledam i opetovanu,višekratnu ucviljenu ti udovu kako nariče iz petnih žila. Što ćemo mili Bože, ode ti na onaj svijet sa svim svojim grijesima i narod od jada prestao s kupovinom na gradskoj tržnici. Nitko niti jede,niti pije. Tu i tamo netko me zamoli da napišem koje slovo. Ode ti i nikada se više na ovaj svijet vratiti nećeš. Svi se pitaju što te je strefilo? Jel kriza srednjih godina, mala dnevna panika ili veliki interes obitelji Sila za moju malenkost i dezinformacije koje i u Zagreba plasirate!? U crkvu sam odavno prestala ići jer u Božju pravdu ne vjerujem, pa stoga „Tužni zbore“ neću izmoliti molitvu za spas duše i tijela dragog nam pokojnika, ali će to učiniti revnosni gradski partijski lideri koji sad moraju tražiti vezu kako ga na drugom svijetu ustoličiti jer takvoj eminentnoj ličnosti i priliči odgovorajući položaj.
E sad „Tužni zbore“, pošto ja imam bujnu maštu, a grad živopisnu povijest prepunu šarenih maski i svakodnevnog karnevalskog ludovanja i sve je okrenuto naopačke, poslušajte i kraj ove tekstualne spačke u kojoj je možebitna svaka sličnost sa  stvarnim osobama slučajna i nenamjerna. „Tužni zbore“, znaš li zašto je udovica pri kraju ovog društvenog -partijskog obreda-sahrane, pala u nesvijest? Ja ću vam reći. Hitro je dobila e -mail s onog svijeta. A u njemu piše sljedeće:"Draga moja, nemoj se čuditi što ti se javljam. Ovdje odavno imaju mobitele i kompjutere. Ja sam već stigao na odredište, put je dobro prošao. Sve je spremno i za tvoj sutrašnji dolazak. Jedva čekam da te vidim. Nadam se da tvoj put neće proći nezanimljivo kao moj. PS.Ovdje je jako, jako, jako vruće!
( pokladnu humoresku napisala Vaša Zlata „od blata“ i iz inata....)

Slične vijesti

Najnovije