Mladost iz Cernika jesenski prvak...

Mladost iz Cernika jesenski prvak...

Mladost iz Cernika je jesenski prvak, igrali su odlično cijelu polusezonu, a i danas su bili vise nego uvjerljivi , sve do zadnjeg kola nisu primili pogodak (u ovom kolu ipak prvi od Slavonca) i imaju fantastičnu gol razliku 40:1, ali nisu previse odmaknuli pratiteljima..S istim brojem bodova (29) prati ih također odlični Slaven iz Ljupine vođen trenerom Pavišićem, Slaven je isto kao i Mladost primio samo jedan pogodak ove jeseni, ali je dao nešto manje pa je drugi, što nikako ne umanjuje njihovu kandidaturu za konačnog pobjednika lige.
Graničar iz Laza čvrsto drži treću poziciju na tablici, u klubu smatraju da je ova polusezona bila vrlo uspješna s obzirom na oslabljenu momčad koja se ipak pokazala kao vrlo čvrsta i organizirana (osam pobjeda) ,sada je pet bodova iza vodećih te šest bodova ispred četvrtoplasirane Slavije iz Starog Petrovog Sela, ali i u proljetnom dijelu sezone nastojat će vodećima praviti pritisak i čekati svoju priliku.
Slavija je igrala vrlo promjenjivo, od odličnih do blijedih partija, ali sa pobjedama u zadnja dva kola ipak su došli na četvrto mjesto koje im je predviđano i prije početka sezone..Na petom mjestu je jako dobra ekipa Slavonije iz Bodovaljaca, uz Slaven jedini su uzeli bod vodećoj Mladosti , Slavonija će još mnogima pomrsiti račune u proljetnom dijelu prvenstva. Evo Mladosti iz Brđana već na šestoj poziciji koja im objektivno i pripada, ali nakon četiri poraza u prva četiri kola izgledalo je jako lose za njih, u ovom kolu pobijedili su i u Davoru domaćeg Posavca, jako dobra su ekipa i oni će biti svima tvrd orah u proljeće.
Psunj-sokol je dojma smo mogao i morao vise od sedmog mjesta, od šest gostovanja na pet su izgubili samo sa golom razlike u izjednačenim utakmicama, imaju igru i organizaciju, opasni su napadački ,a uz malo sreće mogli su puno više, vjerujemo da će to ubuduće i pokazati..
Isto vrijedi i za osmi Dinamo iz Godinjaka, igraju puno bolje nego što ih prate rezultati, po mišljenju mnogih pripadaju u gornji dio tablice, izgleda da im ne leži Graničar iz Magić Male koji je u ovom kolu osvojio svoj prvi bod upravo protiv Dinama..
Slavonac Gunjavci-Drežnik je na devetom mjestu, sposobni su za veće domete, zabilježili vrijedne bodove u gostima, ali to prosuli kod kuće protiv oslabljene i podmlađene Slobode. Mogu više..
Posavac Davor na desetom mjestu je ujedno i najveće razočarenje, tri sezone su bili na korak od osvajanja prvenstva, no ove jeseni su dosta podmladili momčad i sada se to osjeti na rezultatima, ipak kao što ljudi kažu Davor je uvijek Davor i sigurni smo da će se oni brzo oporaviti..
Slobodu smo već spomenuli kao dosta podmlađenu i neiskusnu momčad, sada su na pretposljednjem mjestu sa šest osvojenih bodova, morati će dosta raditi i uložiti napora kako bi se priključili ostalim momčadima u sredini tablice, ipak vrijeme i budućnost su na njihovoj strani.
Vrijeme nije na strani posljednje momčadi lige, imaju nekoliko ključnih igrača u poznim godinama koji posjeduju neosporivu kvalitetu, njima rezultat treba odmah, ali brzo moraju krenuti u osjetljivi process podmlađivanja, ohrabruje bod osvojen u zadnjem kolu protiv Dinama koji će im biti poticaj za dalje nastupe.

Izvor: JŠ / FB NK Graničar Laze

Kolumna