Karate klub Nova Gradiška

Karate klub Nova Gradiška

Ovog vikenda mladi karatisti Nove Gradiške imali su dupli program, pa su tako u subotu nastupili u Križu, a u nedjelju u Slavonskom Brodu.
U subotu je u Križu održan 4. Karate Cup Rudolf Perešin, turnir se održava u spomen pilota Rudolfa Perešina koji je poginuo u VRA Bljesak. Na turniru je nastupilo 624 natjecatelja iz 59 klubova iz 8 država ( Makedonije,Slovenije,Mađarske,BiH,Njemačke,Austrije,Egipta i Hrvatske).
Naši mladi natjecatelji nastupili su u disciplini kate i postigli zapažene rezultate, pa su tako u poretku kata zauzeli 4., a u ukupnom poretku svih klubova 11. mjessto. Pojedinačno je to bilo ovako:
SEBASTIJAN VUKOVIĆ - cicibani       2.mjesto
ROKO SAMAC - mlađi učenici           3.mjesto
FRANO LOVRIĆ - mlađi učenici         1.mjesto
LEO POTURICA - učenici                     3.mjesto
LANA KRILJ - mlađe učenice              3.mjesto
NATKO MAKOVIČIĆ -učenici               5.mjesto
DALIA PRSTAČIĆ - učenice                  3.mjesto
LANA POTURICA - mlađe kadetkinje  1.mjesto
I na kraju KATA TEAM mlađi učenici u sastavu Poturica,Samac,Lovrić osvaja 1. mjesto, u polufinalu pobjeđuju ekipu KK Croatia Zagreb, a u finalu ekipu domaćina, KK KiK Križ, sve čiste pobjede 5:0.
U nedjelju smo sudjelovali na 25. Memorijalnom karate kup-u u Slavonskom Brodu. I taj se turnir održava u spomen na njihove članove kluba poginule u Domovinskom ratu. Naš klub predstavljala je ista ekipa i postigla još bolje rezultate. U konkurenciji 605 natjecatelja iz 63 kluba iz 5 država (Bih,Srbija,Slovačka,Austrija i Hrvatska) u konkurenciji kata zauzeli smo visoko 2. mjesto,bolji su bili samo članovi reprezentacije Slovačkog karate saveza, dok smo u ukupnom poretku zauzeli opet izvrsno 8. mjesto.
SEBASTIJAN VUKOVIĆ - cicibani         2.mjesto
ROKO SAMAC - mlađi učenici             3.mjesto
FRANO LOVRIĆ - mlađi učenici B        2. mjesto
LEO POTURICA -mlađi učenici            3.mjesto
LANA KRILJ - mlađe učenice               2.mjesto
NATKO MAKOVIČIĆ - učenici              5.mjesto
DALIA PRSTAČIĆ - učenice                   3.mjesto
LANA POTURICA -učenice                   2.mjesto
Ukupno je to ovog vikenda 21 medalja (4 zlatne, 6 srebrnih i 11 brončanih) te smo u ukupnom zbroju medalja osvojenih u jednoj sezoni prešli brojku 100, a još je nekoliko turnira pred nama do kraja godine.

Kolumna