Novogradiščani doprvaci Hrvatske u Pikadu

Novogradiščani doprvaci Hrvatske u Pikadu

Dana 13.10.2018. godine je održano Na 7. Prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe je nastupilo 95 osoba odnosno 54 muških i 41 ženskih natjecatelja iz cijele Hrvatske koji je organizirao Zagrebački športski savez gluhih i Hrvatski športski savez gluhih. Natjecanje se održalo u prostorijama PIVANE kod zagrebačke pivovare.
Športska Udruga gluhih Nova Gradiška je imala dvije prijavljene ekipe. ZA ekipu ŠUG NG 1 su nastupili Ivan Šimunović, Alen Šebalj, Mate Bekavac i Nikola Markaj. Za ekipu ŠUG NG 2 su nastupile sljedeće igračice Sara Dautović, Paula Dautović, Monika Šimunović, Klara Mihić i Mirjam Gelemanović.
Konačni rezultati su bili:

Žene pojedinačno:
1. Stjepana Vidaković (Belišće) 968
2. Irena Premužić (Varaždin 2) 930
3. Snježana Milaković (Split 2) 908

Muški pojedinačno:
1. Dimitrije Kolarić (Varaždin 1) 1236
2. Igor Kolarić (varaždin 1) 1171
3. Robert Šinko (Varaždin 1) 1126

Ekipno:
1. Varaždin 1 4290 - (D. Kolarić, I. Kolarić, R. Šinko i P. Telebar)
2. ŠUG Nova Gradiška 1 3833 - (I. Šimunović, N. Markaj, A. Šebalj i M. Bekavac)
3. Sluh Sisak 1 3543 - (T. Perak, P. Sarapa, D. Harcet i E. Smajlović)

ŠUG NOVA GRADIŠKA je postao doprvakom Hrvatske u PIKADU s obzirom na velike izostanke iskusnijih starijih igrača ali nastavak berbe pehara i medalja nastavili su naši najmlađi igrači koje su dokazali i opravdali povjerenje svih naših članova ŠUG NG gdje je osvojeno visoko 2.mjesto od 21 ekipa. Naime, najstariji igrač prve ekipe ima 23 godine a najmlađi igrač ima 17 godina te su pokazali da možemo na naše mlade računati za buduća natjecanja. Čestitam svim igračima jer ste svima nama priredili ugodno iznenađenje. Te se zahvaljujemo vođi puta gospođi Anki Dautović, redovnoj financijskoj potpori od strane Saveza Športova Nove Gradiške.

Izvor: Hrvatski športski savez gluhih / foto Željko Hrsan i Josip Bošnjak

Kolumna