Obilazak radova na energetskoj obnovi škole u Rešetarima župana Danijela Marušića

Obilazak radova na energetskoj obnovi škole u Rešetarima župana Danijela Marušića

U četvrtak 27. rujna 2018. godine župan Danijel Marušić, v.d. pročelnice Upravnog odijela za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga i ravnatelj Osnovne škole Tihomir Batalo, te nadzor nad radovima energetske obnove škole i predstavnici projektanata dogradnje škole obišli su završne radove na energetskoj obnovi Osnovne škole Ante Starčevića u Rešetarima.

Prije tri mjeseca izvođač radova uveden je u poslove energetske obnove, odrađeni su i privedeni završetku radovi planirane energetske obnove cjelokupne ovojnice zgrade, zamjena rasvjete u učionicama energetski učinkovitijom, obnova kotlovnice i grijaćih tijela i izmjena dijela stolarije i novog krovišta na školsko-sportskoj dvorani.

Nositelj projekta energetske obnove je Brodsko-posavska županija uz partnere Osnovnu školu Rešetari i Općinu Rešetari. Obnova i novi izgled škole u dijelu su sufinancirani od Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020" i dijelom iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Županije i Općine. Radovi su u završnoj fazi.


Cilj energetskih obnova je osigurati bolje uvijete rada u školama, ali i ostvariti značajne financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti uz smanjenje potrošnje energije i emisije CO2 . U školi je planirana ušteda energije za grijanje do 70%.

Daljnji razgovori na radnom sastanku vođeni su po pitanju planirane dogradnje Osnovne škole za jedno smjensku nastavu i obnovu unutarnjeg dijela škole. Dogovoreni su i planovi uređenja parketa u sportskoj dvorani i izgradnje ograde oko škole zbog štetnog djelovanja i uništenja društvene imovine.

Izvor/foto: općina Rešetari

Kolumna