Rešetarima izdana građevinska dozvola za vrtić

Rešetarima izdana građevinska dozvola za vrtić

Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Brodsko-posavske županije, Ispostava Nova Gradiška, izdao je Općini Rešetari građevinsku dozvolu za gradnju novog dječjeg vrtića u Rešetarima.

Nakon što je Općina Rešetari financirala izradu idejnog rješenja i projekta, ove je godine izrađen i glavni projekt, a u tijeku je izrada izvedbenog projekta i projekta opreme uređenja nove predškolske ustanove u Rešetarima, u središtu Općine, na terenu ukupne površine 2100 m2.

Pošto je osigurano zemljište i potrebna dokumentacija te dobivena građevinska dozvola, preostaje sama izgradnja. Procijenjena vrijednost gradnje same zgrade, bez unutarnjeg uređenja, iznosi više od 7 milijuna kuna.

Prema projektu, objekt će imati 1099,97 metara četvornih bruto površine i zadovoljavati sve propisane standarde za predškolske ustanove, te primiti do 80 djece. Naime, postojeći Dječji vrtić „Čarobni svijet u Rešetarima" koji se smjestio u pomoćnom objektu - Barakama, nije dovoljno velik kako bi primio svu djecu, pa Općina posljednjih nekoliko godina nastoji iznaći načina za izgradnju novog objekta.

Izvor/foto : Općina Rešetari

Kolumna