Mesara ni za lijek, Bebrinka napravila iskorak

Mesara ni za lijek, Bebrinka napravila iskorak

Pozornost djece i roditelja plijeni ovih dana  natječaj za stipendiranje učenika trogodišnjeg obrazovnog programa “Mesar” kojeg je pokrenula Bebrinka u suradnji s Obrtničkom školom u Slavonskom Brodu.  
Osim stipendije  čiji je godišnji iznos 10.000,00 kn godišnje, učenicima je osiguran besplatan prijevoz na praksu tijekom cijelog školovanja te zagarantirano radno mjesto.


Bebrinka d.o.o. ima dvadesetogodišnju tradiciju poslovanja na tržištu mesa i mesnih prerađevina a u vlasništvu danas ima klaonicu, ukupno 21 mesnicu, trgovinu mješovite robe, farmu junadi, oko 100-njak zaposlenih djelatnika. Veliku pažnju posvećuje kontinuiranoj obuci svojih radnika, sigurnosti na radu i korektnom i poticajnom nagrađivanju rada. Trenutno imaju dovoljan broj radnika ali na ovaj korak odlučili su se iz nekoliko razloga.

- U zadnje dvije godine, događa se, da nam kontinuirano odlaze radnici u Njemačku ili Irsku, dvojica, trojica godišnje, ali to su najčešće školovani mesari. S obzirom da to zanimanje spada u deficitarno, ne samo na nivou naše županije već na nivou cijele Hrvatske, odlučili smo se za ovaj korak. Naime, i do sada smo našim praktikantima nudili posao poslije školovanja i većina njih je ostala raditi. Kroz rad s tom djecom shvatili smo da dobijemo kvalitetne radnike. Nakon školovanja oni su potpuno spremni da rade na radnim mjestima koja im nudimo jer su se tri godine za to pripremali. Sva djeca su jako vrijedna, poslušna i odgovorna. Zahvaljujemo njihovim roditeljima i profesorima te s njima želimo sudjelovati u pripremi za njihovu budućnost.Ovo je samo jedan mali korak za Bebrinku, ali možda nekom djetetu, baš upravo to, pomogne da pronađe svoj put u životu. Danas, u ova teška vremena, nije mala stvar imati nakon školovanja siguran posao.- kazala nam je Jasna Vukovarac iz "Bebrinke".

Zainteresirani mladi ljudi za zanimanje mesar mogu se javiti na mail jasna.bebrinka@gmail.com.

Izvor/foto: Ebrod

Kolumna