Dan otvorene nastave

Dan otvorene nastave

Jučer je u OŠ Mato Lovrak održan Dan otvorene nastave. Učenici i njihovi mentori pripremili su mnoštvo različitih kreativnih i zanimljivih radionica. Ovakav oblik edukacije dobro je prihvaćen kod osnovaca, a učitelji ove škole još jednom su pokazali da su maštoviti. Zainteresirani posjetitelji danas su mogli vidjeti sličice iz nastave kojima im je omogućen uvid u ono što se i koliko radi u ovoj školi. Cilj Dana ootvorenih vrata je aktualizirati nastavne sadržaje, obogatiti kuruikularne metode i obilke rada s učenicima. Ravnateljica škole Vesna Lončar Cindrić kaže:

-Ovim pristupom unešena je dinamika u nastavni proces, škola je mjesto stjecanja znanja, ne samo knjiškog već ju je potrebno povezati sa sredinom u kojoj djelujemo. Na ovaj način razvijaju se socijalne i komunikacijske vještine, a učenici se pripremaju za samostalno učenje uz korištenje i alternativnih izvora znanja."
Iskrene čestitke prosvjetnim djelatnicima, ali i učenicima, jer je danas doista bilo zabavno, ali i poučno u ovoj školi.

Kolumna