Uspješne investicije

Uspješne investicije

Jučer smo bili nazočni kod potpisivanja ugovora gdje je tvrtka Aminolabs (Atlantic)kupila 31.610 kvadratnih metara zmeljišta u Industrijskom parku i ušli su kako su naglasili u ogromnu investiciju koja će završtiti novom proizvodnom linijom,a imaju i planove za proširenje proizvdnog pogona.

Saznali smo i da je Grad raspisao natječaj za prodaju 42.000 kvadratnih metara zemljišta,te da za to zemljište postoji interes kod ulagača. Osim toga potpisan je i sporazum između Industrijskog parka i FIME,a svemu tome prethodilo je višegodišnje usklađivanje financijskih dubioza vezanih uz DI.NG. Ljubo Kolar vlasnik Fime u cijelosti je preuzeo kredite i s jučerašnjim danom skinuta je hipoteka s gradskih nekretnina,a Gradu će biti vraćena i 2,5 milijuna kuna pozajmice .I ugovor i jučerašnji sporazum šalju pozitivnu vibru građanima da se u gradu po pitanju gospodarstva radi.

-Zajednički cilj kojemu grad teži zajedno s investitorima i nadalje će se reflektirati na gospodarske odnose. Ekonomska suradnja je odraz i političke volje i boljeg povezivanja aktualne vlasti i gospodarstvenika,a sve sa željom za napretkom u gradu. Grad će i nadalje biti intenzivno usmjeren na aktivnosti u području gospodarstva i razvoj društvenih odnosa,a prostora ima za još više investicija. Nova Gradiška želi biti promotor u procesu gospodarskog osnaživanja Slavonije,želimo u 2018 biti prepoznati kao grad za investicije,s poduzetničkom klimom koja će građanima osigurati prosperitetniji život u Novoj Gradiški-naglasio je Vinko Grgić gradonačelnik vidno zadovoljan jučerašnjim danom.

U GV je prilikom potpisivanja jučer bila nazočna i direktorica IP Ivana Vončina-Toplak koja od svojih suradnika očekuje još veći i bolji angažman na promociji onoga što Nova Gradiška može ponuditi ulagačima.

 

Kolumna