Ivan Šmit: Projekti izgradnje infrastrukure ili kanalizacije neće zadržati mlade kod kuće...

Ivan Šmit: Projekti izgradnje infrastrukure ili kanalizacije neće zadržati mlade kod kuće...

Projekt Slavonija, Baranja i Srijem širokoj javnosti prezentirao se kao projekt koji za cilj ima oživjeti gospodarski i demografski opustošenu Slavoniju. No, da li je to baš tako i što on znači za Slavoniju pitali su vijećnici HSS-a na održanoj Županijskoj skupštini BPŽ, Dragica Vučković i Ivan Šmit. 

- Prilikom boravka u slavonskim županijama premijer je govori o intenziviranju ulaganja u infrastrukturu, izgradnji kanalizacije, obnovi škola. To su projekti o kojima brigu vode gradovi i općine, to su projekti koji se provode, ali na žalost niti jedan nije dovoljan motiv našim mladima koji usprkos uređenoj infrastrukturi u svojim naseljima odlaze. Još manje su ti projekti razlog njihova povratka iz Njemačke ili Irske. Sigurnost poljoprivredne proizvodnje i sigurna radna mjesta, zaštita radnika od izrabljivanja i pristojna primanja dostojna njihova rada i dostatna za život je jedino što njih, a i nas zanima i to je jedini razlog zbog kojeg bi se možda zadržali ili vratili u svoju Slavoniju. Svi smo puno očekivali od tog projekta, za sada ne vidimo ništa konkretno, nema učinkovitih poteza.- kazao je Ivan Šmit

Vijećnici HSS-a postavili su i nekoliko pitanja: Na koji način će projekt „Slavonija „ zadržati i vratiti našu djecu, koji projekti  biti realizirani na području naše županije i mogu li naši srednjoškolci kroz projekt „Slavonija“ dobiti besplatne prijevozne karte?. 

foto: hss

Izvor : Ebrod

Kolumna