Novogradiški SDP svečanim domjenkom zadovoljno dočekuje 2018. godinu

Novogradiški SDP svečanim domjenkom zadovoljno dočekuje 2018. godinu

Jučer se u hotelu Kralj Tomislav održao svečani domjenak SDP-a Nova Gradiška za sve članove i simpatizere te stranke. Prije početka svečanog domjenka, fine hrane i dobre glazbe, predsjednik novogradiškog SDP-a Vinko Grgić, potpredsjednik Franjo Kikić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić su održali kratku konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na ovogodišnji rad.

"Hvala Bogu, godina je završila. Teška, naporna, ali vrlo uspješna po svim kriterijima. Ako se dotaknemo izbora, znate da smo imali najbolje rezultate do sada. Hvala još jednom i simpatizerima i svim građanima koji su nam dali glas. S druge strane jako puno smo radili, vidite sve nove projekte koje smo odradili i ono sve praktično što smo obećali. Nadam se da ćemo godinu završiti s potpisivanjem ugovora o primopredaji DING-a, potpisivanjem određenih dokumenata koji su bitni za Vodovod Zapadna Slavonija, Industrijski park smo također riješili i sve probleme grada koji se vuku godinama. Srećom, znanjem, iskustvom ili slučajnošću napravili smo ih jer smo dali puno od sebe, tako da što se mene tiče osobno, ja odlazim u Novu godinu zajedno sa vama zadovoljan.”, istaknuo je gradonačelnik Vinko Grgić.

Na rad Gradskog vijeća osvrnula se njegova predsjednica Ljepša Rakas Vujčić:

"Kao predsjednica Gradskog vijeća, kao i gradonačelnik, mogu reći da sam izuzetno zadovoljna ovom godinom. Naime kao što svi znate, ovo je izborna godina, 8.6. smo imali konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća, 8.12. svečanu sjednicu povodom Dana grada, a između 6 radnih sjednica. Na svakoj sjednici je bio kvorum, mislim da je suradnja vijećnika bila jako dobra, da su donesene odluke koje će se u budućnosti pokazati da su izuzetno važne za razvoj gospodarstva Nove Gradiške i otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje ljudi i zaustavljanje iseljavanja iz Slavonije."

Svoje zadovoljstvo stanjem stranke i grada nije krio ni potpredsjednik SDP-a Franjo Kikić:

"2017. godina je jedna od najuspješnijih godina za novogradiški SDP, naš predsjednik Vinko Grgić uvjerljivo je pobijedio na lokalnim izborima u prvom krugu. Naša lista osvojila je 10 vijećnika i bila je najuspješnija lista. Imamo većinu u Gradskom vijeću, mogu slobodno reći na kraju 2017. godine da smo najjača politička opcija u Gradu. To je velika čast i velika odgovornost. Također, bili smo svjedoci da je Grad postao jedno veliko gradilište, da se puno gradilo, da je puno toga napravljeno na uređenju naselja i da Grad na kraju 2017. godine izgleda dosta ljepše. Veliki su napori uloženi i u stvaranju uvjeta za razvoj gospodarstva, osigurani su uvjeti za rad Gradske uprave, ustanova i udruga. Osim ovoga što sam rekao, izdvojio bih dvije bitne stvari iz 2017. godine, pripajanje društva Slavča društvu Vodovod Zapadna Slavonija i druga velika stvar je izlazak grada iz vlasničke strukture DING-a. Prvi korak je učinilo Gradsko vijeće, sad je na potezu izvršna vlast. Mi smo zadovoljni učinjenim. U Novu godinu ulazimo s novim projektima i još većim zalaganjima za razvoj gospodarstva."

M.P.

 

 

Kolumna