Predstavljanje romana “Nekoliko ptica i jedno nebo“

Predstavljanje romana “Nekoliko ptica i jedno nebo“

 Jučer navečer u 18:00 je bio predstavljen roman Mire Gavrana "Nekoliko ptica i jedno nebo" u prostorijama dječjeg knjižnjičnog odjela. Predstavljanje je moderirala ravnateljica Gradske knjižnice Biljana Dakić, a na samom početku, zapjevala je vokalna skupina "Aurora".

Književnik Miro Gavran je prvo zahvalio na gostoprimstvu, a potom je ukratko predstavio svoj roman kako bi namamio potencijalne čitatelje. U središtu zbivanja romana Mire Gavrana "Nekoliko ptica i jedno nebo" nalazi se fra Didak Buntić koji je u vrijeme Prvog svjetskog rata, kada je velika suša harala Hercegovinom, pa su mnogi umirali od gladi, pokrenuo akciju spašavanja djece tako da ih je preselio u Slavoniju i Srijem i udomio u obiteljima koje su time pokazale svoju humanost u teškim vremenima. Prema dostupnim izvorima, od sigurne je smrti spasio preko deset tisuća djevojčica i dječaka.

Jedan ozbiljniji odlomak s početka romana je interpretirala Gavranova "bivša djevojka, a sadašnja supruga" glumica Mladena Gavran. Nakon čitanja odlomka, Gavran je pozvao okupljene da postavljaju pitanja što je potrajalo gotovo dugo u noć, a cijelo predstavljanje je prošlo u veselom i opuštenom tonu.

M.P.

 

Kolumna