SLOGA KRENULA POBJEDAMA

SLOGA KRENULA POBJEDAMA

Jučer, 3.9.2017, odigrano je 1. kolo 1. Kvalitetne lige mladeži Slavonije i Baranje. NK "Sloga" je u Novoj Gradiški ugostila NK "Slaviju" iz Pleternice.

STARIJI PIONIRI: NK "Sloga" Nova Gradiška - NK "Slavija" Pleternica 6:0[2:0] 
Strijelci: Matej Golić(1:0, 2:0, 3:0), Tony Trnka(4:0, 5:0), Toni Jurišić (6:0)

Mogli smo vidjeti vrlo dominantnu predstavu Sloginih starijih pionira koji su s golijadom otvorili novu sezonu. "Sloga" od samog početka napada goste, ali u prvih dvadeset minuta ne uspijeva stvoriti neku izglednu priliku. Iz prve prave prilike je "Sloga" i povela. Igrač utakmice, Matej Golić, primio je loptu na rubu šesnaest metara, utrčao u šesnaesterac izdesna i krasno pogodio za 1:0. Samo dvije minute kasnije opet je u akciji Matej Golić koji na gotovo identičan način zabija za 2:0. S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. Drugi dio "Sloga" otvara na najbolji mogući način - pogotkom. Strijelac je opet Matej Golić za njegov hat trick na samom startu sezone. Na 4:0 je povisio Tony Trnka u 47. minuti zabivši glavom na ubačaj s desne strane. Svoj drugi pogodak je Trnka zabio u 58. minuti. Konačnih 6:0 je postavio Toni Jurišić u zadnjoj minuti susreta. Golić je probio po desnoj strani, lopta mu je malo pobjegla, ali je do nje stigao prije gostujućeg vratara i uposlio Jurišića kojem nije bilo teško zabiti.

KADETI: NK "Sloga" Nova Gradiška - NK "Slavija" Pleternica 3:2[1:1]
Strijelci: Vinko Medvedović(1:0, 11m), Marko Stanić(1:1, 3:2), Joško Kotarski(2:1), Luka Štefanac(3:1)

Utakmica nije mogla bolje početi za "Slogu". Joško Kotarski u 2. minuti upućuje poluvisoku loptu u šesnaesterac gostiju gdje je gostujući igrač dirao ju rukom te je sudac pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač je bio Vinko Medvedović za 1:0. Nakon vodstva "Sloge", "Slavija" preuzima posjed i uspostavlja dominaciju na terenu. Visoki pritisak na zadnju liniju "Sloge" isplatio se jer nisu mogli napraviti puno prema naprijed jer bi gosti odmah osvojili loptu. Nakon puno opasnih akcija i ubačaja, gosti su do zasluženog izjednačenja došli u 32. minuti. Gostujući igrač je uputio odličnu prizemnu loptu s desne strane ruba šesnaesterca koja dolazi do Marka Stanića, a ovaj ju šalje u gol za 1:1. S 1:1 se odlazi na poluvrijeme. U drugom dijelu izlazi puno bolja "Sloga" koja postaje opasna prema naprijed. Nagovještaj promjena je bio odličan udarac Ante Samardžića s ruba šesnaesterca koji je otišao malo pokraj desne stative. U 47. minuti gosti ostaju s igračem manjem. Marčinović je na polovici terena napravio preoštar start na Alenu Dukanoviću čime je zaradio drugi žuti tj. crveni karton. U 51. minuti "Sloga" dolazi do vodstva. Ante Samardžić probija po lijevoj strani, ulazi u šesnaesterac i upošljava Joška Kotarskog koji zabija za 2:1. Šest minuta kasnije potez utakmice je napravio Luka Štefanac. S 25 metara je silovito puknuo, lopta udara u desnu stativu, odbija se do lijeve stative i ulazi u mrežu. Nakon novog "Sloginog" pogotka, gosti opet preuzimaju inicijativu što će rezultirati zgoditkom u 62. minuti. Drugi svoj pogodak na utakmici je postigao Marko Stanić. Gosti su do kraja utakmice pritiskali, imali jedan opasan ubačaj preko Martinovića, ali "Slogina" obrana na čelu s Hujberom i Dautovićem je zadržala vodstvo.

Izvor : FB NK Sloga

Kolumna