HDZ želi uvjerljivo pobijediti na ovim lokalnim izborima i u općinama i u gradovima Brodsko-posavske županije

HDZ želi uvjerljivo pobijediti na ovim lokalnim izborima i u općinama i u gradovima Brodsko-posavske županije

U slavonskobrodskoj dvorani „Kristal“ danas su na svečan način prestavljeni kandidati HDZ-a za načelnike, gradonačelnike i župana u Brodsko-posavskoj županiji. Događaju je bio nazočan i predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković. Ovom događaju još ćemo se vratiti kroz više tonskih zapisa no za sada recimo samo nekoliko najvažnijih informacija:

Za općinu Bebrina kandidat za općinskog načelnika je Ivan Brzić, općinu Bukovlje Niko Marić, općinu Brod.Stupnik Krešimir Prebeg, općinu Cernik Vitomir Žakić, općinu Davor Đuro Anđelković, općinu D.Andrijevci Tomislav Marijanović, općinu Dragalić Vesna Peterlik, općinu Garčin Mato Grgić, općinu G.Vrba Ivica Ereš, općinu G.Bogićevci Pavo Klarić, općinu Gundinci Nikola Neretljak, općinu Klakar Josip Stanić, općinu N.Kapela Mato Pejaković, općinu Okučani Aca Vidaković, općinu Oprisavci Franjo Jaredić, općinu Oriovac Josip Jagodar, općinu Podcrkavlje Damir Miletić, općinu Rešetari Gordana Marosavljević, općinu Sibinj Hrvoje Čeliković, općinu Sikirevci Ilija Galović, općinu Sl.Šamac Branislav Milinović, općinu St.Gradiška Velimir Paušić, općinu St.P.Selo Nikola Denis, općinu V.Kopanica Ivan Meteš, općinu Vrbje Milan Brkanac, općinu Vrpolje Ankica Zmaić. Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Slav.Broda je Hrvoje Špicer a Nove Gradiške Ljiljana Lukačević, a za župana brodskoposavskog Danijel Marušić. U prigodnom govoru predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uz ostalo je rakao i ovo:

-Ova Brodsko-posavska županija spada u prve tri među svim županijama kada je riječ o brojnosti našeg članstva i hvala vam na tome, kada je riječ o snazi i organizaciji stranke na ovim prostorima. Ono što želim poručiti uoči priprema za ove lokalne izbore je da sam siguran da ćete na najkvalitetniji način i po načelu decentraliziranog načina djelovanja HDZ-a izabrati najbolje među vama, one koji su spremni i voljni dati doprinos sredinama u kojima žive, da nastavite davati doprinos boljitku ljudi u svim sredinama ovdje u županiji gdje živite pridonesete i steknete veliko povjerenje birača. Upravo riječ povjerenje ključna je u svakom poslu, a u politici možda najbitnija. Kada smo vodili izbornu kampanju prije 10-ak mjeseci jedna od poruka bila je da smo željeli vratiti povjerenje i vjerodostojnost u HDZ ali isto tako da vratimo povjerenje birača uopće u politiku u Hrvatskoj. Mislim da smo u tome uspjeli, nakon sjajnog rezultata zahvaljujem vam puno na velikom doprinosu koji ste dali u tim izborima. Ova 5.izborna jedinica uvijek je snažna i jedan od temeljnih stupova i oslonaca uspjeha HDZ-a, bez obzira o kojim je izborima riječ, kazao je, uz ostalo, u svome obraćanju predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković. 

A.Brađašević

Kolumna